Spelregels hockey knhb

spelregels hockey knhb

D 10-12 jaar, in 1975 kwam daar nog de e categorie bij voor kinderen van 8-10 jaar, de e-tjes worden ook wel minis genoemd. Zij hockeyen op een op een kwart veld met kleine teams bijvoorbeeld 6 tegen 6 of 8 tegen. Later is bij de jongste jeugd nog een groep bijgekomen: de f-jes, zij zijn 6 of 7 jaar en leren op speelse manier hockeyen. Vanaf 1970 kwamen er meer toernooien, zoals Europese en Wereldkampioenschappen voor landenteams. Nadat de nederlandse heren in 1973 in Amstelveen wereldkampioen waren geworden, werd hockey steeds populairder in Nederland. Het ledental is opgelopen van.000 in 1946 tot 130.000 in 1999. Het speelveld, het hockeyveld heeft een afmeting van 91 meter lang en 55 meter breed, op het veld zijn 2 cirkels, twee 23 meter lijnen en een middellijn aan gebracht. Op 6,4 meter van beide doelen ligt een.

Zo had de peau stick twee platte kanten en was de bal gemaakt van gevlochten touw en canvas. De bal was groter en veel lichter dan nu en omdat hij een oranje kleur had, werd hij de sinaasappel genoemd. Spelers mochten de bal met de voet stoppen en de tegenstander met de stick haken. Die eigen regels waren natuurlijk niet zo handig in wedstrijden tegen teams uit het buitenland. En omdat Nederland met het herenteam aan de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam wilde deelnemen, gingen we vanaf 1926 volgens de internationale regels spelen. Groei hockeybond, na de mooie 2de plaats van het Nederlands herenteam op de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam, gingen veel mensen hockeyen. Vooral kinderen wilden het hockeyspel graag een keer proberen. Door de jeugdledengroei werd in 1932 het jeugdhockey georganiseerd door de hockeybond. In 1951 werd het eerste jeugdhockeykamp georganiseerd en dit werd vele jaren met succes gehouden. In 1968 werd de jeugd ingedeeld op leeftijd in 4 groepen: A 16-18 jaar, b 14-16 jaar, c 12-14 jaar.

spelregels hockey knhb
wel zeggen dat de Engelsen ervoor hebben gezorgd dat het moderne hockey nu in veel landen wordt gespeeld. Zij brachten de sport over naar Australië, nieuw-zeeland, India en pakistan. In 1891 bracht Pim Mulier het veldhockey van Engeland naar Nederland. Haarlem was de stad waar het eerst hockey werd gespeeld, bandyspelers gingen buiten het winterseizoen veldhockey spelen. In 1895 werd al gespeeld om het kampioenschap van Nederland. In 1898 werd in Amsterdam door 5 clubs de nederlandse hockey en Bandybond nhbb opgericht, vlak na de oprichting gingen de bandyspelers hun eigen weg. In 1909 waren 11 verenigingen lid van de nhbb, 10 jaar later waren dit er. Nederland speelde in het begin met een aantal eigen regels.
spelregels hockey knhb

Nl - praat mee over


De romeinen speelden ook een soort hockey op het strand. Maar in plaats van een bal gebruikten die een echte mensenschedel. Deskundigen denken dat het hockeyspel met bal en stok vanuit het Romeinse rijk uiteindelijk in Engeland is terechtgekomen. Europa, in de 17de eeuw review ging men in Engeland Bandy spelen, bandy werd gespeeld op harde stranden of ijsvlakten. Bandy dat op ijs werd gespeeld, heette ook wel Hockey on ice, dit spel werd snel populair, ook in de rest van Europa. In Engeland waren in de 18de eeuw verschillende spelen verboden omdat ze te gevaarlijk waren. Later in de 19de eeuw werden allerlei spullen ontwikkeld om spelers te beschermen tegen verwondingen. Daardoor konden de spelen weer worden beoefend.

Nl Aplikace na google Play


Je kunt bij hockey alleen scoren als je binnen de cirkel van de tegenstander slaat en de bal volledig over de doellijn gaat. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen. Is het aantal gescoorde doelpunten gelijk of worden er geen doelpunten gescoord? Dan is het een gelijkspel. Spelers wisselen, bij hockey mag je onbeperkt spelers wisselen. De speler die in het veld komt, mag pas het veld inlopen als de andere speler uit het veld. Dit gebeurt bij de middenlijn. Keepers mogen wel wisselen vlakbij hun doel; de wedstrijdtijd wordt dan stilgezet.

spelregels hockey knhb

Alle spelers moeten op hun schoenen eigen helft zijn (de helft waar hun doel staat). Scheidsrechters, een wedstrijd wordt gefloten door 2 scheidsrechters, ieder aan én kant van het veld. Elke scheidsrechter beslist over het spel op zijn helft van het veld. De scheidsrechters: fluiten als ze een overtreding zien; fluiten als een team een doelpunt maakt; houden bij hoeveel doelpunten elk team maakt; houden de wedstrijdtijd (35 minuten per helft) bij; zetten de gescoorde doelpunten en de gegeven kaarten bij persoonlijke straffen op het wedstrijdformulier; zorgen. In het geval van een blessure of bijvoorbeeld bij onweer mogen scheidsrechters het spel tijdelijk stilleggen. De wedstrijd wordt daarna weer hervat met een zogeheten bully. De bully, bij een bully moet de bal op de plaats liggen waar de scheidsrechter de wedstrijd stillegde.

De bal ligt tussen twee spelers, én van elk team. De spelers staan met hun gezichten naar elkaar toe. Zij hebben daarbij hun eigen doel rechts van zich. De spelers beginnen de bully met hun stick op de grond rechts van de bal. Ze tikken 1 keer boven de bal met de platte kant van hun stick tegen de stick van hun tegenstander. Wie dit het snelste doet, kan de bal spelen en het spel gaat verder. Alle andere spelers staan bij het nemen van de bully op minimaal 5 meter afstand van de bal.

De basistechnieken - aflevering 3: de schuifslag


Een hockeywedstrijd bestaat uit 2 helften van 35 minuten en een pauze van 5 minuten. De wedstrijd begint met een toss, die bepaalt welk team mag beginnen. De toss wordt uitgevoerd door de scheidsrechter die bijvoorbeeld de stick opgooit en laat vallen. De teams mogen kiezen tussen de bolle of platte kant. Internationaal bestaat een wedstrijd uit 4 kwarten, van elk een kwartier. Bij een strafcorner, strafbal of een doelpunt wordt de klok 40 seconden stilgezet.

De toss en beginslag, het team dat de toss wint, mag de beginslag nemen of de speelrichting in de eerste helft kiezen. Als je team de speelrichting kiest, dan mag het andere team de beginslag nemen. Als het andere team de beginslag neemt, mag jouw team de tweede helft beginnen. In de tweede helft speel je in omgekeerde richting. Je neemt de beginslag vanaf het midden van de middenlijn. Daarbij mag je de bal in elke richting spelen.

Vereniging dvs - příspěvky facebook

Daarnaast mag een team ervoor kiezen om te spelen met een vliegende keep. Aanvoerder, elk team heeft een aanvoerder. De aanvoerder zorgt ervoor dat zijn glasvezel team en de teambegeleiders zich netjes gedragen. Ook let hij op dat zijn team goed wisselt. Kleding en materiaal, de spelers van elk team zijn verplicht een uniform clubtenue vocado te dragen en natuurlijk een stick. Je mag niks dragen dat gevaarlijk kan zijn voor andere spelers. Als je speelt moet je scheenbeschermers dragen. Per 1 augustus 2015 is ook het dragen van mondbescherming tijdens een wedstrijd verplicht. Bij een strafcorner mag je als verdediger een masker dragen.

spelregels hockey knhb

Ruud van de rakt rvanderakt) Twitter

Hockey wordt in de meeste gevallen op kunstgras gespeeld. Het doel van het spel is meer doelpunten scoren dan de tegenstander. Bij jeugdteams komen kleinere teams voor en daar gelden soms ook andere regels. Team, bij de start van de wedstrijd dient een hockeyteam te bestaan wiki uit minimaal 8 en maximaal 11 spelers in het veld. In totaal mag een team bestaan uit maximaal 16 spelers (5 reserves op de bank). Keeper, elk team moet bij een wedstrijd een keeper in het veld hebben. Een keeper draagt in ieder geval: een helm; beenbeschermers (legguards klompen om de voeten; een shirt, trui of jack in een afwijkende kleur van de rest van het team en het team van de tegenstander. Een keeper mag ook bescherming voor de armen, borst, bovenbenen en handen dragen.

De spelregels van hockey in Nederland worden opgesteld door de knhb. De knhb volgt hierin over het algemeen de internationale regels van de International Hockey federation (FIH). Hieronder vind glasvezel je een kort overzicht van verschillende veldspelregels. Hockey is een spel waarbij twee teams van elk elf spelers tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick slaan, pushen en stoppen ze de bal. Je mag de bal alleen met de platte kant van je stick spelen en dus niet met je lichaam. De bal moet binnen de lijnen van het veld blijven.

10, best, face, creams for Sensitive skin - taba beauty

Ik hou mijn spreekbeurt over hockey, het spel wat je speelt met een bal en een stokkie. De face geschiedenis van de hockeysport, in de oudheid: Vijfduizend jaar geleden speelden rijke perzen een spel dat veel lijkt op polo, een spel dat nu nog wordt gespeeld. Dat is een soort hockey waarbij de spelers op paarden zitten. De minder rijke mensen, zoals kinderen en arbeiders, wilden dit spel ook graag spelen, maar hadden geen geld om paarden te kopen. Zij maakten kortere stokken, zodat ze het spel zonder paarden gewoon op de grond konden spelen. Het polo spel verspreidde zich over een groot deel van azië. In Griekenland werd later ook polo gespeeld, bij opgravingen is gebleken dat uit polo weer andere speelvormen met stok en bal ontstonden. Zo speelden de Grieken 478 jaar voor Christus het spel horn, ook met stok en bal.

Spelregels hockey knhb
Rated 4/5 based on 751 reviews
Recensies voor het bericht spelregels hockey knhb

  1. Iwaqa hij schrijft:

    Je mag de tegenstander niet: hinderen in het spel door sticks of kleding vast te pakken intimideren of door blokeren het spelen verhinderen benaderen binnen 5 meter als die een bal wil aannemen die bij een lange hoge bal (een scoop) naar beneden komt. De scheidsrechter geeft aan wanneer de speler het veld weer in mag. Kaart voor teambegeleider ook een teambegeleider kan een groene, gele of rode kaart krijgen.

  2. Cizuqa hij schrijft:

    Tijdstraffen de tijdstraffen voor groene en gele kaarten zijn korter dan bij veldhockey: groen is én minuut geel standaard twee en bij forse fysieke overtredingen vijf. Dat betekent dat je naast echt liggend aan de bal komen ook geen extra hand of knie op de grond mag zetten ter ondersteuning. Dit kan gebeuren in de vorm van een verbale waarschuwing (vermaning).

  3. Livemum hij schrijft:

    De spelregels van hockey in Nederland worden opgesteld door de knhb. Dit mag je alleen in je eigen cirkel, buiten de cirkel gebruik je net als de andere hockeyers alleen je stick; buiten het 23-metergebied komen (zonder helm). Dat betekent dat je bij een inslag, uitslag of een vrije slag zelf mag gaan lopen met de bal. Buiten, op het veld, doen de scheidsrechters dat allemaal zelf.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: